![بیداری اسلامی بیداری اسلامی]()
توضیحات : آنچه این روزها در عرصه بین الملل خبر یک رسانه ها و محافل خبری شده است سقوط و سرنگونی دولت محمد مرسی ، رئیس جمهور مصر است که هنوز یک سال از آغاز دوره ریاست جمهوریش نمی گذرد.
فارغ از تحلیل های متفاوتی که به دنبال چرایی و چیستی سقوط دولت تازه تاسیس اخوان المسلمین در مصر است سوال اصلی در ایران این میباشد که آیا بیداری اسلامی در مصر که اخوان المسلمین پرچم دار اسلام گرایی در این کشور بود به شکست منجر شد؟
برای پاسخ به این سوال باید در ابتدا خصوصیات و ویژگی های بیداری اسلامی را شناخت و بر اساس آن به این جواب رسید که آیا بیداری اسلامی در مصر شکست خورد و یا هنوز به راه خود ادامه می دهد؟
رهبر معظم انقلاب سه ویژگی برای حرکت اسلامی در کشورهای منطقه ذکر کردند:
۱- این حرکات مردمی باشد.
۲- این حرکت ها اسلامی باشد.
۳- این حرکات ها ضد آمریکایی و ضد اسرائیلی باشد.
ایشان با برشمردن این سه ویژگی بیان کردند که هر کجا این سه ویژگی بود مطمئنا آنجا بیداری اسلامی شکل گرفته است. در نتیجه باید به دنبال این سه ویژگی در میان تحرکات و تظاهرات مردم در کشورهای مختلف باشیم و یا اینکه دنباله رو یک جریان یا گروهی که احیانا هم شاید اسم اسلام گرایی را با خود به دنبا می کشد.
امام خامنه ای میفرمایند : این حرکت های دنیای اسلام را ، این انقلاب هایی که در مصر و تونس و لیبی و امثال اینها اتفاق افتاده است و به پیروزی رسیده است، اینها را باید آسیب شناسی کنیم.
متاسفانه در برخی از تحلیل های داخلی ما شاهد این موضوع هستیم که به جای بررسی حرکات های مردمی و تطبیق این سه ویژگی با این حرکت ها برخی به دنبال یک جریان خاصی هستند که فقط اسم اسلام گرایی دارند که بعضا ما متاسفانه در طول این یکی دوساله شاهد آن بودیم ، این جریانهای اسلام گرا یا در زمین دشمن بازی میکنند و یا توسط آنها فریب خورده و علیه جریانهای مقاومت در منطقه ایفای نقش میکنند.
مسئله ای که در حال حاضر با آن مواجه هستیم مسئله ای است که احساس می شود حرکت مسالمت آمیز مردم مصر و تجمع آنان در میدان التحریر که باعث سرنگونی مرسی شد حرکتی ضد اسلامی بود ، همانگونه که که بیان شد عامل اصلی در این نوع تحلیل ها به نوع نگرش ما به موضوع بر میگردد . چرا که به جای بررسی روند حرکت های مردمی و مطالبات آنان ما به دنبال یک جریان به نام اسلامی هستیم .
بر اساس آمارهای رسمی نهاد های معتبر بین المللی حضور مردم مصر در میدان التحریر مصر بیش از دو برابر جمعیتی بود که دو سال گذشته برای سرنگونی رژیم مبارک آمده بودند.
پس ویژگی اول مد نظر رهبری یعنی مردمی بودن این حرکت ، مسجل میشود.
با برسی نوع ترکیبی جمعیت مردم حاضر در صحنه و همچنین پیگیری مطالبات رهبران جریان تمرد ، ما سخن و یا نکته ای علیه اسلام مشاهده نمی کنیم.
نکته مهم تر ان است که در مراسم خلع محمد مرسی از ریاست جمهوری رئیس دانگاه الازهر به عنوان نماد اسلام خواهی و اسلام گرایی مشهور بود ، که این امر نمایانگر عدم انحراف انقلاب مردم مصر از بیداری اسلامی است و با اینحرکت ویژگی دوم ، اسلامی بودن هم به اثبات می رسد.
و اما نکته و ویژگی سوم در بیداری اسلامی ضد اسرائیل و آمریکا بودن است. جریان تمرد همان جوان هایی هستند که دو سال گذشته به سفارت رژیم صهیونیستی حمله کردند ، رهبر این جریان محمود بدر ، بارها از دخالت های آمریکا در مصر و منطقه انتقاد کرده و مخالفت شدید خود را با اسرائیل داشته است ، و حمایت خود و جریان تمرد را از مردم مظلوم بحرین اعلام داشته و حتی مهم تر از آن یکی از مسائلی که باعث اعتراضات مردمی مصر نسبت به مرسی شد ، رابطه بیش از اندازه به آمریکا و عدم پیگیری مسائل حقی فلسطینیان بود.
با این توضیحات مختصر میتوان نتیجه گرفت که اعتراضات کنونی ، نه حتی بازگشت به عقب و انحراف در بیداری اسلامی نمی باشد ، بلکه اعتراض به انحراف در بیداری اسلامی در طول زمامداری محمد مرسی است و مردم با احساس خطر نسبت به منحرف شدن مطالبات خود زمینه را برای سرنگونی دولت محمد مرسی فراهم کردند.
اطلاعات فايل (مدت : 00:06:41)
حجم : 27 مگابایت (تصویری) : «لینک دانلود»